Galleri med kattbalkonger

I det här galleriet finns bilder på olika kattbalkonger som jag konstruerat. Kattväggar har ett eget galleri. Fler bilder kommer att tillkomma alltefter.

*

Kattbalkong hemma hos mig (Samuel) och min sambo. Det är en väldigt liten balkong, så det är svårt att ge den full rättvisa, men den är byggd av tryckimpregnerade reglar och plastat stängselnät och har ramper med konstgräs, hyllor, låda att ligga i, trädgrenar, murgröna i plast, stämningsljus och kulörta lyktor, blomsterlådor, upphängning för fällstolar, fällbart balkongbord och hållare för hängmatta.

*

Kattbalkong hos kund som bor på femte våningen. Tryckimpregnerade reglar och alldeles vanligt kattnät som sitter fast med en väldig masa små krokar. Jag brukar inte rekommendera vanligt kattnät, men kunden ville ha det och hennes två katter är inte klättriga alls.

*

Kattbalkong hos kund som bor på tredje våningen. Tryckimpregnerade reglar och grönt stängselnät/hönsnät, ramper, hyllor nära taket och hängbroar. Kundens två katter kommer från ett katthem och kattsäkring av balkongen var ett krav för att få adoptera katterna.

*

Kattbalkong hos kund som bor på första våningen. Tryckimpregnerade reglar och alldeles vanligt kattnät som sitter fast med en väldig masa små krokar. Jag brukar inte rekommendera vanligt kattnät, men kunden ville ha det och hennes katt är inte klättrig alls.

*

Kattbalkong hos kund som bor på första våningen. Tryckimpregnerade reglar och metalltrådsförstärkt nylonnät som sitter fast i reglarna med metallklamrar. Jag var tveksam till kundens nätval eftersom en av katterna är väldigt klättrig, men av det jag hört så fungerar lösningen utmärkt.

*

Kattbalkong hos kund som bor i Limhamn. Tryckimpregnerade reglar, nylonnät och en hel massa klamrar. Katten som bor i lägenheten har inga klättertendenser utan tycker mest om att kunna sitta och titta ut. Kunden hade köpt nätet, jag ordnade resten.

*

Kattbalkong hos kund som bor Mellersta förstaden. Tryckimpregnerade reglar, hålband, ståltrådsförstärkt nylonnät, en väldig massa klamrar. Hyresvärden hade godkänt att jag kunde borra hål i väggarna om jag ville, men det ville jag inte så hela konstruktionen är fastklämd i såväl vertikal- som horisontalledd och säkrad med hålband i balkongräcket. Det krävdes några mindre urtag i de vertikala yttersta reglarna för att få dem att hamna dikt an mot balkongsidorna, men det var snabbt gjort.

Än så länge bor det inte någon katt i den aktuella lägenheten, men kunden tänker adoptera till hösten och ville vara ute i god tid med kattsäkringen.

*

Kattbalkong hos kund som bor på fjärde våningen i Limhamn. Annorlunda balkong eftersom den är T-formad. Tryckimpregnerade reglar, hörnklossar av tryckimpregnerade regelbitar istället för vinkeljärn, Trixie kattnät av nylon inköpt av kunden, en massa klamrar, samt några gångjärn, hörnvinklar och excenterlås eftersom just den här lösningen även är utrustad med två öppningsbara fönster så att det ska vara möjligt att komma åt och putsa utsidan av balkongsidorna.

Jag har även tagit för vana att framställa en 3D-ritning av de kattlösningar jag skapar så att det finns något tydligt att visa upp innan arbetet. Det gör det möjligt för kunden att tänka till ett extra varv runt alltihop innan beslut.