Uppmärksamhet i media

Än så länge har mina kattbalkonger bara uppmärksammats i media en gång, men det är ändå fler gånger än jag förväntat mig. Det var tidningen Mitt Malmö som i november 2019 hade en artikel av arkitekt Karin Hvid Rydell som hade anordnat en Arkitektursafari på cykel. Safarin gick från den ena arkitektoniska upplevelsen till den andra och avslutades med att de tittade på den kattbalkong jag byggt till våra katter. De rader som hon då skrev om vår balkong gläder mig än idag:

Vi cyklar över Lantmannagatan och nedför Ystadsgatan. Vi registrerar en balkong på ett rött tegelhus som är omgjord till en kattbalkong. Med enkla träreglar har det blivit ett mysigt uterum. Så lite det behövs för att en fasad ska börja leva.

Arkitekt Karin Hvid Rydell, Mitt Malmö november 2019

Hela artikeln var illustrerad av Jonas Bengt Svensson och hans teckning av vår kattbalkong (en av fyra illustrationer) inleder allt.