Tips från Agria

Katter (och naturligtvis även andra som kan få för sig att smita ut från balkonger som en del hundar, kaniner, marsvin, hamstrar, tamråttor, fåglar, samt — ibland — barn) behöver skyddas. Agria har skrivit om det och det är läsvärt.

Katter som ramlar från balkonger kan få svåra skador som tar lång tid att läka. I vissa fall skadas katten så allvarligt att den måste avlivas. Exempel på typiska skador är frakturer, sprucken urinen blåsa, käkskador, sprickor i gomtaket samt punkterade lungor och diafragmabråck.

– Vissa katter kan visserligen landa på alla fyra, men det är inte detsamma som att de klarar sig oskadda, berättar Lotta.

https://www.agria.se/katt/artiklar/skotsel-och-vard/nata-in-balkongen-for-katternas-skull-/

Senast i onsdags (för två dagar sedan) fick jag berättat för mig om en katt som ramlat två våningar och slagit ihjäl sig. Faktoiden om att katter alltid klarar höga fall bör punkteras. Agria drar sitt strå till den punkteringen. Bra.

*

Det här inlägget är inte sponsrat av någon eller något alls, så det bör inte betraktas som reklam utan bara som information.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *